torstai 2. helmikuuta 2012

Koirahiihtoleireilyä

Lauantai, 28.1. valkeni melko mukavassa kympin tienoilla olevassa pakkasessa ja pikkuhiljaa pihaan alkoi kertyä innokkaiden koirahiihtoharrastajien menopelejä :) Mukana menossa oli niin kaksi- kuin nelijalkaisissakin jo ennestään osaavia kiitäjiä kuin vasta ensi askeleitaan lajin parissa ottaviakin. Lauantain ohjelmassa oli saada koirat liikkeelle siten, että saisimme Harrin ja Päivin kanssa pientä käsitystä siitä, millaista treenin tarvetta kullakin koirakolla olisi. Nuorempien ja aloittelevien koirien kanssa tehtiin lyhyitä vetoja ja kohotettiin motivaatiota. Jo osaavia koiria passitettiin suoraan koko 1,7km kierrokselle ja hyödynnettiin muita koirakoita kannustimena ja kiriapuna. Peltoaukea tarjosi monin paikoin hyvän näkyvyyden koirakon menoon, joten sekä hiihtäjän että koiran liikettä oli helppo tarkkailla ja ehdottaa viilauksia. Myös omat koirani pääsivät baanalle - aiheuttamansa sekasorron ja pahennuksen (omalle ladulle Meggiksen mielestä saa paskoa, vaikkei muut kehtaisikaan...) lisäksi 9-vuotias rautarouva Meggis esitti ihan kellollakin mitaten huippukyytiä saadessaan Harrin kuskikseen. Ikä ei ole este, vain pienehkö hidaste, tuntui Meggis toteavan ja nautti silminnähden päästessään irrottelemaan.

Iltapäivällä ohjelmassa oli hiihdon tekniikkaharjoituksia. Porukka treenasi erilaisia harjoitteita kahdessa eri ryhmässä allekirjoittaneen ja Harrin ruoskittavina ja ensivaikutelma oli, että jokaisen hiihtotekniikkaan saatiin selvästi näkyviä parannuksia aikaan. Onni ja autuus ei tietenkään yksi treenikerta ole, mutta toivottavasti jokaiselle jäi jotakin kättä pidempää jatkaa treenejä myös omin avuin :)

Sunnuntai valkeni kipakassa pakkasessa, aamuseitsemältä mittarissa oli -21 astetta. Pikkuhiljaa keli kuitenkin lähti lauhtumaan ja selvästi kostumaan, pientä lumisadettakin aamupäivän mittaan taivaalta tarjoiltiin. Hiihtotreenejä jatkettiin ja ladulle saatiinkin reipasta sutinaa ja monta koirakkoa pienin välimatkoin kirittämään toisiaan. Erilaisia treenimuotoja nähtiin ja monipuolisesti aiheesta keskusteltiin viikonlopun havaintojen ja aiempien kokemusten pohjalta. Myös vähemmän hiihtäneet ohjaajat uskaltautuivat lähes kaikki oman koiransa kanssa liikkeelle ja se jos mikä oli erityisen ilahduttavaa! Kokonaisuudessaan leiriläiset olivat todella hyvällä ja aktiivisella asenteella mukana, oli hienoa seurata oivalluksia ja onnistumisia :) Meidän taloutemme järjestävänä tahona kiittää hauskasta viikonlopusta koko porukkaa & erityiskiitokset koutsausurakasta Ouluun Harrille ja Päiville!




Leirin nuorimpia osanottajia, Uhma l. Bäbies Garden Proud to be Loud vetämässä ensimmäisiä treenejään sekä omistaja-Sipiä :)

Toinen nuorukainen, Uhman veli Möhkö (Bäbies Garden Pirate Bay) vauhdissa :)

Porukan kolmas "teini" Leo l. Dobechester DaVinci ja Jenni - tällä kaksikolla meno alkoi sujua kuin vanhoilla tekijöillä. Tässä kuvassa tullaan maaliin jo ensimmäiseltä kokonaiselta kierrokselta.

Valjaissa kokeneempi koira, Mila l. Viva'la Rosa Geneva Rosa, joka tehokkaasti opetti omalta osaltaan hiihtäjäänsä lajin saloihin :)

Tällä kaksikolla on takanaan jo useamman lajin onnistuneita ja menestyksekkäitä startteja, Mira & Iidu l. Denwest X-mas Dream viilettävät tyylikkäästi takasuoraa.

Iidua myös hiukan irroteltiin, tässä spurtataan :)

Tässä kuvassa itselläni narussa Bebe l. Bäbies Garden Million D'Baby.

Takasuoraa mennään Viton kanssa, Kriegerhof Testarossa.

Ja tässä Cami, Deep Delight Catchy Cathy, jonka kanssa meillä onkin treffit puolentoista viikon päästä uudelleen samoissa merkeissä ;)

Harri Camin ja Sonan, Famke v. Eysingastate, kera.


Ahkeria "hiihtokoululaisia" :)

... eikä treenit menneet hukkaan, Marke uskaltautui sunnuntaina suksilla Remun (Kriegerhof Urban Legend) kyytiin ja niinpä vaan kaksikko vetäisi koko kierroksen läpi :) Tässä koirakko maalissa itsensä ylittäneinä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti