tiistai 17. tammikuuta 2012

Väliaikatiedote ;)

Eilinen, vielä vapaapäivä meni sujuvasti uutta ruokavaliota murehtiessa. Aamiaiseksi mukillinen teetä, lounaaksi kaksi kananmunaa, joka väliin Vichyä... Huoh, great. No, siitä se lista sitten parani, illalla nälän hoiteli parinsadan gramman pihvi ja aimo kasa salaattia. Eilisen treenipuolta oli aamun potkuttelulenkki koirien kanssa, 6km raikkaassa -12 asteen kelissä kävi hyvin aamulenkistä. Sen päälle kolme varttia rauhallista hiihtoa, pikkuhiljaa alkaa tuntua olo edes jotenkin kotoisalta suksilla. Iltasella vielä parin kilometrin verran tekniikkatreeniä eli sauvoitta luistelua eri rytmityksin.

Tänään oli vuorossa vierailu kuntosalille. Jalkapainoitteinen (sillä sitähän luisteluhiihtokin on) treeni, etukyykkyjä, porrasnousuja, askelkyykkyjä - jotka sitten hyytyivät polven vihoitteluun. Sekaan kulmasoutua, ojentajia, vähän vatsaa ja ai että, miten hyväksi kipeytyykään koko kroppa huomisiltaan mennessä!

Koiran treenaamisesta kirjoittamani lyhyt pintaraapaisu on selvästi kiinnostanut. Aihetta voisi olla hyvä lähestyä myös ihan kestävyysharjoittelun peruspalikoihin tutustumalla, ainakin tällaiset ihan asialliset ja informatiiviset linkit aiheesta löytyi pikaisesti etsimällä:
Polar - kestävyysharjoittelu
Norvital terveystietoa
Polarin sivuilla oli laajemminkin tutustumisen arvoisia artikkeleita - sitäkin silmällä pitäen, että kuten tuolla edellä kirjoitin, samat lainalaisuudet ja periaatteet toimivat niin kaksi- kuin nelijalkaistenkin urheilijoiden kohdalla.

Loppuillan ohjelma nelijalkaisen aktiiviliikkujan mallin mukaisesti, venyttely on pop ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti