perjantai 13. tammikuuta 2012

Kaikenlaisia päähänpistoja...

... sitä ihminen omaksi kiusakseen saakin.

No niin, faktat:
- 35 vuotta ja liian monta kiloa keski-ikäistä naista
- 28vrk aikaa starttiin koirahiihtokisoissa

Kyseessä on siis neljässä viikossa toteutettava kuntoprojekti, jonka myötä tulisi suoriutua naisten sarjan viiden kilometrin kilpamatkasta dobermannien suomenmestaruuskisoissa ja mieluusti kunnialla, lajina koirahiihto. Nyt kun se on ääneen sanottu ja tavoite asetettu, niin luodaanpa saman tien tämän blogin myötä riittävästi lisää julkista painetta ja pakkomotivaatiota onnistumiselle ;)

Välineistön esittely, tässä ne hikilaudat sun muut vermeet...

... ja tässä dobermanni, joskaan kuvan yksilö ei ole kilpaladulla minua perässään vetämään joutuva kiituri, vaan kotonani majaileva ja näistä lajeista jo eläköitynyt 9-vuotias veteraani. Treeneihin tosin hänen ylhäisyytensäkin "joutuu" osallistumaan :)


Lajia tuntemattomille esittely löytyy vaikkapa täältä: VUL koirahiihto. Omasta taustastani sen verran, että nuoruusvuosinani olen harrastanut kilpahiihtoa ja sittemmin omien koirieni kanssa myös tätä kyseistä lajia. Nyt viimeisimmän vuoden ajalta vain valitettava tosiasia on, että vähänkään lajiin liittyvää treeniä (tai ylipäätään jollakin tavoin kunnon kohotukseen liittyvää...) on tehty tasan yksi canicross-lenkki loppukesän helteillä ja muutoin aika onkin hukkunut palkkatyön nielaiseman leijonanosan jälkeen vanhan omakotitalon remontointihommissa - eipä sillä, etteikö siinäkin hiki, ja jopa tuskanhiki, tuon tuostakin otsalla helmeile, mutta ei se suuresti kestävyyslajeissa kysyttyä kuntoa kohota. Kulunutta syksyä ovat värittäneet myös ikävän sitkeät niska-hartiaseudun ongelmat ja tämän projektin startin kruunaakin tuohon vaivaan liittyvä viikon kestänyt sairausloma, joten lähtökohdat numerolapun rintaan riipaisemiselle eivät ole järin mairittelevat. Oman lisänsä tuo sekin, että huushollissamme harrastellaan ruoanlaittoa ja kokeellisen keittiön pöperöt ovat emännälle maittaneet varsin hyvin. Siinä määrin, että eipä ensimmäisille lenkeille taida maksaa vaivaa kaivella niitä vanhoja tuttuja hiihtohousuja, ovat tainneet kutistua parikin kokonumeroa vaatehuoneen syövereissä...

Mutta näillä mennään ja lauantaina, 14.1.2012 aloitetaan. Kirjailen tänne tuntemukset, treenit ja tilitykset matkan varrelta - toivottavasti edes lukija pääsee nauttimaan matkasta...! Sana on vapaa kommenttien ja kysymysten osalta, tervetuloa mukaani kuukauden rypistykseen!

2 kommenttia:

  1. Hienoa Anne!!! Aloitin oman kuntoprojektin jälleen kerran eilen, 5 km 50 min canicross-lenkki. Todella pohjalta aloitetaan. Kahteen vuoteen en ole sairastelun vuoksi pystynyt paljonkaan treenaamaan ja marraskuusta lähtien en edes kävelemään. Mutta eilen keuhkot kesti!!! Peukut pystyyn, että tästä se lähtis. Omana haaveena olisi, että oma ja koiran kunto nousisi. Jos samalla muutama kilo itseltä karisi niin ei haittaa. Pöperöt täälläkin maistuu. Hurjasti tsemitystä sinulle projektiin! Kiva lukea miten homma edistyy:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos & suuresti tsemppiä myös teille! Ei luovuteta, vaan sinnikkäästi eteenpäin kuten mummo lumessa ;)

      Poista