lauantai 14. tammikuuta 2012

Ensimmäiset kilometrit

No niin, aamupäivän ratoksi tuli kulutettua noin tunti kaikenlaisten kamojen etsimiseen, hiki tuli jo siitäkin. Kauppareissun ja muiden pakollisten askareiden jälkeen iltapäivän puolella kävin kuitenkin ensin oman koirakaksikon liikuttamassa Kickspark-lenkillä, tämä kapine tarkemmin esiteltynä löytyy täältä. Kyseessä on siis alumiinirunkoinen potkukelkka, jota ainakin koiraharrastajat ovat sankoin joukoin innostuneet hyödyntämään koiriensa kuntoharjoittelussa yhtenä välineenä. Kelkka on kevyt, helppo ohjailla ja säädöt saa kaikenkokoisille potkijoille sopiviksi. Viiletimme pitkin kylätietä kuuden kilometrin verran, mutta kahdeksan jalan kiitäessä vauhti ei juurikaan alle kolmenkympin putoa, joten montaakaan potkua ei itse ehtinyt (=tarvinnut) ottaa. Ohessa kuva kelkkailutouhusta talvelta 2010.



Karvajalkojen viihdyttämisen jälkeen oli sitten oma vuoro hypätä suksille. Lumen vihdoin laskeuduttua tänne Päijät-Hämeen tasollekin harrastusolosuhteeni ovat aika kiitettävät - asun keskellä peltoja tien päässä ja pellot omistavan maanviljelijän kanssa on tehty sopimus siitä, että talvisin maita ja mantuja saa hyödyntää hiihtolatuina. Mies onkin siis ahkeroinut pari päivää moottorikelkan ja lanan kanssa saaden aikaan ensimmäisen, lähes kotiovelta lähtevän 1,7 kilometrin lenkin, jossa riittää leveyttä 3-6 metriä ja vallan tasaista kyytiä tuolla baanalla jo saa. Tai saisi, kun jaksaisi pistellä menemään. Tuon vihoittelevan hartiankin vuoksi täytyy hiukan kuulostellen ja maltilla aloittaa, joten näin ensikosketuksena vietin suksilla 35 minuuttia. Tarkoitus oli hyvin kevyesti ja rauhallisesti suksia muutama kierros, mutta hyvä ystäväni Polar oli toteutuksesta kyllä ihan jotain muuta mieltä - keskisyke 158, maksimi 168. Ei siis mennyt kuin Strömsössä, mutta vaikea etanavauhdista on enempää hiljentääkään. Kertoopi siitä, että kyllä tässä tätä työsarkaa tosiaan ON... Se kuitenkin on positiivista, että edelleen hiihtäminen saa aikaan hyviä viboja ja kunnon aiheuttamista rajoitteista huolimatta nautin menosta :) Päälle vartin verran tasapainolaudan kanssa harjoitteita ja eiköhän tämän päivän satsi ole tässä. Sauna ja avanto kutsuu, huomenna uusiksi!

Ps. Ai niin, ne hiihtohousut - juu, ne ei mahdu jalkaan, kovin paljon vastustaa tuosta takamuksen kohdalta. Maanantaina alkaa siis myös tiukka kahden viikon dieetti, jolla toivottavasti saadaan tämä ongelma jonkinlaiseen järjestykseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti